Sunday, January 15, 2012

Car Crash & Cupcakes

Huh huh, tässä on ehtinyt tapahtua vaikka mitä viime päivinä! Tässä viime päivien tapahtumat pähkinänkuoressa.
Torstaina, kun olin matkalla kokeilemaan prinsessa-pukuani (jota ei btw löytynyt Artistiasusta), pöräytti eräs bemari-mies perääni. Minun autoni säilyi hengissä, peräänajava uusi BMW ei kuitenkaan ollut yhtä onnekas kuin minä. Mies osui peräkoukkuuni, ja se jätti pysyvät ja syvät lommut bemariin. Oikein sille! Jatkoin törmäyksen jälkeen matkaa pukusovitukseen. Minulle sattui neljä vuotta sitten kunnon kolari. Sillon pääsin ambulanssikyydillä pikavauhtia Töölön tapaturma-asemalle, ja alaselkäni ei ole sen jälkeen ollut entisensä. En edes ajatellut nyt meneväni lääkärille, sillä pystyinhän sentään kävelemään omatoimisesti, alaselkäni kolotti, mutta se nyt oli arvattavissa. Kokeillessani pukuja alkoi päässä kuitenkin pyöriä ja pahasti. Henna, tuleva lääkäri, patisti minut heti päivystykseen, ja menin kiltisti. Pää alkoi olla jo sen verran tööt ja kaikkia paikkoja sattui. Pääsin päivystykseen perille, he laittoivat minut heti makuulle ja siellä pötköttelin muutaman tunnin. Mitään sen kummempaa ei onneksi sattunut, lievä aivotärähdys vaan, ja erittäin kipeä alaselkä. Pääsin kotiin ystävieni Buranan ja Sirdalud-lihasrelaksantin kanssa. Pari päivää meni lääketokkurassa, joten sen takia en ole jaksanut postailla mitään. Selkä on vielä erittäin kipeä, toivon, että se menisi pikaisesti ohi, pelkään kuitenkin pahinta, sillä meillä on pitkä ja kivulias yhteinen historia. 


Sitten ilosempiin uutisiin! Perjantaina tein sen, mistä olen pitkään haaveillut. Onnistuin vihdoin tekemään lähes täydelliset cupcaket! Taikina oli täydellisen kuohkeaa ja icing onnistui loistavasti, ah! Hypin riemusta, ei se ollutkaan niin mahdotonta, kuin olin kuvitellut. Cupcakeni eivät olleet sieltä nätimmästä päästä. Kärsivällisyyteni loppui (syytän lääketokkuraa), ja päädyin vain lätkimään frostingin cupcakejen päälle. Mutta se maku, täydellinen! Pienet on ilot minulla.
Lauantain vietin parhaimmassa seurassa kauppoja kierellen ja kahvilassa istuskellen. Löysin täydellisen prinsessamekon ja siihen sopivat korut ensi lauantain juhlia varten. Metsästimme kuumeisesti tiaraa sitä kuitenkaan löytämättä. Jos joku tietää, mistä löydän hyvän tiaran, kertokaa!

Mentiin tänään miltei koko perheen voimin viemään Nacho ensimmäiselle uimatunnilleen Helsingin Koirauimalaan. Siellä oli tänään pikkukoirien päivä, vesi oli lämmitetty 30 asteiseksi. Nacho ei ole veden ystävä. Kesällä se kuitenkin veneilee paljon ja viettää aikaa merellä, joten uimataito ei olisi sille pahitteeksi. Alun räpiköinnin jälkeen homma alkoikin jo sujua, ja Nacho veteli ympäri allasta ilman uimaopettajan apua. Liivi sillä pysyy vielä päällä. Veteen meneminen on sen verran kamalaa puuhaa vielä, että se pitää nostaa sinne, mutta hiljaa hyvä tulee. Tässä muutamia kuvia uimaretkestä. Veljeni oli mukana kuvaajana, joten postaan kunnon kuvat (en itse ehtinyt ottaa kuin muutaman kuvan, kun piti keskittyä Nachoon) kunhan saan ne itselleni. Oli tosi hauskaa, ja mennään ensi kuussa uudestaan uimaan. Suosittelen kokeilemaan jos siihen on mahdollisuus! 
Nyt koomaillaan Nacho kanssa sohvalla uusi kirja kädessä, The Hunger Gamesin ensimmäin osa, renotuttavaa iltaa kaikille! 

5 comments:

 1. Voisitko laittaa cupcake ohjeen kokonaisuudessaan tänne blogiin? Tuliko yhtä hyviä kuin magnolia bakeryn cupcaket? ;)

  ReplyDelete
 2. Olihan nuo cup-caket hyvän näköisiä! Harmi tuo kolari :/
  Tiedätkö, voiko isojakin koiria viedä tuonne uimalaan? En saa tätä minun dalmatialaista millään veteen, sillä on kauhee vesi-kammo!! Ja silloin, kun nacholla oli tuo kenneli-yskä, niin mistä huomasit sen, ja minkälainen hoito siihen on? Tää mun nimittäin yskii vähäsen, ja sit se vaikuttaa tosi väsyneeltä koko ajan. Ei jaksa oikein tehdä mitään, kun se yleensä riehuu koko päivää pitkää....
  -S

  ReplyDelete
 3. S: Mielestäni voi viedä isojakin koiria. Eilen oli vaan sellainen pienten koirien spessupäivä, mitä ne alkaa pitää kerran kuussa. Oli tosi hauskaa, kannattaa mennä, mäkään en nimittäin saanut ennen Nachoa millään veteen!
  Oisko sillä ihan tavallinen flunssa? Nacholla on aika usein ihan tavallisia flunssia, jolloin se on tosi apaattinen, ei syö, nenä valuu ja silmät punaset ja nukkuu vaan ja palelee. Sellanen menee yleensä muutamassa päivässä ohi. Mutta tää kennelyskä on sitten eri juttu. Ulkona Nacho alko yskii voimakkaasti, kuulosti siltä, kun se ois tukehtunut ja oksensi välillä sellaista valkoista limaa. Se oli tosi uupunut, ei juonutkaan, joten jouduin ite juottaa sitä. Jos se flunssa tuntuu jatkuvan ja koira alkaa kunnolla köhiä, niin voi hyvinkin olla kenneylskä. Hoitona on lepolepolepo. Niin kauan kun kuume ei nouse, ei ole syytä mennä lääkäriin (näin minulle on ainakin vakuuteltu, kun olen kysellyt). Seurailin ite päivittäin Nachon lämpöä, joka ei onneksi noussut. Pidin sitä pari viikkoa ihan levossa, ja sitten pikkuhiljaa takas lenkeille yms. Muitten koirien/eläinten kanssa ei saa olla missään tekemisissä, sillä kennelyskä leviää heti ja nopeasti. Nachokin on varmaan saanut sen koirapuistosta. Sit kun oireet on loppunut, pitää vielä pitää parin viikon karanteeniaika, jolloin ei ole muitten koirien kanssa tekemisissä, sillä tauti tarttuu vielä pitkään muihin. Mutta seuraile miten sun reppana voi, ja jos menee tosi huonoksi niin soita eläinlääkärille, mielummin sit varmistaa, ettei oo mitään sen kummempaa :) Mutta siis jos kuume nousee niin äkkiä äkkiä lääkärille, sillon kenneylskä voi olla erittäin vaarallinen ja pitää saada antibioottikuuri! Toivottavasti tästä nyt on vähän apua :)

  ReplyDelete
 4. Mä vein sen sit lopulta eläinlääkärille, kun se proteistoij syömästä, ja oli muutenkin hyvin flegmaattinen. Mut pelkkä nielutulehdus sillä ressukalla oli :) ja nyt se sai, niinkuin sanoit jo lepoalepoalepoa. Kiitos vastauksestasi! Autto paljon :)) ja mä kyl vien varmaa sit tonki sinne uimakouluun. Tekisi varmaan hyvää.
  -S

  ReplyDelete
 5. Voi pientä, toivottavasti paranee pian <3 ja onneksi selvis mikä sillä on! Joo menkää ihmeessä uimaan ku se on parantunut, tekee kyllä hyvää ja on loistavaa liikuntaa, Nacho ainaki nukahti heti ku pääsi himaan :D

  ReplyDelete