Wednesday, November 30, 2011

An apple a day keeps the doctor away...

Täällä alkoi aamu vauhdikkaissa tunnelmissa. Keitin itselleni raakakaakaota (tosi hyvää, suosittelen), tai ainakin yritin. Kävelykeppien kanssa on aika haasteellista kantaa mukia, ja muki kaatuikin maahan. Kaakoa valui pitkin lattiaa, jääkaapin alle ja ties minne. Yritin hyppiä lätäkön yli, mutta oikea keppini liukastui maitoon. Keppi lähti alta pois ja jouduin laittamaan painoa murtuneelle jalalle. Tässä vaiheessa en ollut vielä jaksanut laittaa bootsia jalkaan yön jälkeen. Voin luvata, että sattui melkoisesti. Tyhmästä päästä kärsii kipeä jalka. 


Minulla on 1. tyypin diabetes ja olen tänään menossa lääkäriin. Tarvin tulevaa matkaani varten tarkat todistukset siitä, mitä tilbehöörejä minulla on mukana matkatavaroissa sokeritautiani varten. Euroopan sisällä lentäessä riittää yksi paperinpalanen, mutta Jenkkeihin mentäessä tarvinkin jo vähän enemmän todistusaineistoa. Yleensä ei tule mitään ongelmia, hassuja kömmähdyksiä kylläkin. 
Lentäessäni takaisin Espanjasta parisen vuotta sitten kävi ikimuistoinen juttu. Olin menossa turvatarkastuksesta läpi kun portit alkoivat hälyttää. Turvatarkastaja otti minut sivulle ja kävi ensin läpi sillä vehkeellä, ja teki sen jälkeen käsitarkastuksen. Minulla on insuliinipumppu käytössä. Se on pieni neliön mallinen vehje josta lähtee kanyyli, joka on vatsassa kiinni. Tämä turvatarkastaja tietenkin tunsi insuliinipumppuni ja siitä lähtevän kanyylin paitani alta. Hänen ilmeensä oli näkemisen arvoinen. Turvatarkastaja raukka jähmettyi paikoilleen, kaikki väri katosi kasvoilta ja hetken jo säikähdin, että hän pyörtyy. Hän säikähti, että se oli pommi. Pieni neliönmallinen kapistus josta lähtee johto. Kieltämättä hieman epäilyksiä herättävä. Etenkin kun sellainen on kiinnitetty suomalaiseen blondiin. 
Heti kun tajusin miksi hän säikähti niin kovasti, aloin rauhoittelemaan häntä, et no no, it´s just my  insulinpump. Yritin espanjaksikin saada muodostettua sanan diabetes. Muutaman kerran sain sanoa hänelle, että kaikki hyvin se on vain insuliinipumppuni, ennenkuin turvatarkastaja alkoi hengittämään normaalisti. Kun hän oli saanut värin takaisin kasvoille, näytin pumppua hänelle ja hänkin nauroi huvittuneena. 


Enough about that. Tänään on myös erään tärkeän karvapallon ja erään rakkaan ystäväni syntymäpäivä. Onnea ihanaiselle Mariannalleni ja paljon onnea rakkaalle Nacholleni, joka täyttää tänään 2 vuotta. Huoh, aika menee nopeasti...


7 comments:

 1. hei eksyin ihan vahingossa tänne, ja oli näköjään erittäin hyvä vahinko! :)
  mulla on itellä myös diabetes ja pumppuhoito. Kävin keväällä jenkeissä ja kaikki meni aivan loistavasti. Vinkkinä kuitenki turvatarkastukseen: ota pumppu pois ja laita se liukuhihnalle koriin todistusten mukana. En ottanu sitä yhellä sisälennolla pois ja tottakai se piippas. Ne vei mut sivummalle, ja ennen ku ehin selittää mitään, ne kiskas pumpun taskusta, neula irtos mahasta. Häpeillen pyyteli tarkastaja anteeksi, kun tajusi tilanteen. Ei muuta kummempaa. :) Tsemppiä!

  ReplyDelete
 2. Hei toihan on ihan nerokas idea! Miksi ihmeessä en oo ite tajunnut! Viimeksi ku lensin Jenkkeihin niin ei ollut mitään ongelmia, lähinnä se on täällä Euroopan sisällä ku on joutunut välillä selittelee ja säätää. Mun lääkäri just selitti tänään, et se oli kerran saanut Pariisissa rynnäkkökiväärin mahaan kun oli turvatarkastuksessa huomattu sen pumppu (on siis myös diabeetikko). Se oli sit vetänyt paidan ylös ja väärinkäsitys selvisi. Se oli just samana päivänä kun sieltä oli kaapattu kone niin syystäkin oli turvatarkastajat varpaillaan, mutta silti :D Mutta kiitos vielä vinkistä ja kiva kun kävit vierailemassa :)

  ReplyDelete
 3. Kivanoloinen blogi sulla, päädyin lueskelemaan chihufoorumin kautta. Minua ilahdutti kovasti kirjoituksesi diabeteksesta ! Itse olen piakkoin aloittelemassa pumppuhoitoa ja olen tuskaillut monesti pumpun yhteensopivuutta erilaisten outfittien kanssa, mm. tiukkojen vaatteiden ja juhla-asujen kanssa. Uskon että olet joutunut näitä asioita pohtimaan ja olisi upeaa jos voisit valaista ja esitellä erilaisia ratkaisuja blogissasi tulevaisuudessa, meitä diabeetikkoja kun varmasti eksyy useampi tänne lueskelemaan :)

  ReplyDelete
 4. Kiva kun eksyit tänne blogiini! Ilman muuta voin tehdä siitä jutun. Voin luvata, että välillä olen kyyneleitäkin vuodattanut kun pumppu on turhauttanut niin paljon, etenkin vaatteiden suhteen, joten kirjoitain mielelläni lisää juttua tästä :)

  ReplyDelete
 5. voi eii ! :D toivottavasti et nyt tulevaisuudessa joka koloon ja kulmaan hakkaa sitä jalkaas! kunnon ketjureaktiot typerien kenkien takia

  ReplyDelete
 6. Olen kyllä aika hyvä näitten tapaturmien kanssa, tänänkin aamuna tein muutaman hienon ilmalennon, mutta laskeuduin onneksi sauvojen varaan :D Kengät ovat vaarallisia kapistuksia..

  ReplyDelete