Saturday, November 26, 2011

Adventtikranssi DIY
Meillä on ollut pitkään perinteenä tehdä äidin kanssa jouluksi adventtikranssit. Olen pienestä lähtien Tanskassa asuessamme käynyt kukansidontakursseilla ja äitini on alan itseoppinut ammattilainen. Tässä nyt teillekin ohje miten tehdä helposti näyttävä adventtikranssi.

Tarvitset havua, kranssipohjan ja vihreää rautalankaa jotta pääset alkuun. Aloita leikkaamalla havut irti oksasta. Tämän jälkeen leikkaa havut vähintään 6-8 cm pituisiksi pätkiksi (itse tykkään käyttää vähän pidempää havua mutta tee oman mielesi mukaan). Aloita sitomaan havut kranssipohjaan kiinni ottamalla sopiva nippu havuja ja aloita ulkoreunasta. Laita havunippu kranssin reunaan, kierrä muutama kerta rautalanka havun leikatusta päästä kranssin ympärin. Laita seuraava nippu keskelle, vedä rautalangalla muutama kerta ympärin ja laita viimeinen nippu kranssin sisäreunaan ja toista rautalanka. Siirry sitten alaspäin ja toista sama kunnes kranssi on kokonaan havun peitossa. Liikut siis koko ajan kranssia alaspäin etkä missään vaiheessa vedä rautalankaa havun yli jolloin kranssista tulee litteä. 
Aloita kranssin koristelu merkkaamalla neljälle kynttilälle paikat. Tämän jälkeen ota vähän paksumpaa rautalankaa ja leikkaa siitä muutaman sentin pituisia pätkiä jotka taitat sitten "hiuspinneiksi" (katso kuva yllä). Kiinnitä koristeet hiuspinneillä. Koristele kranssi oman mielesi mukaan. Itse käytin tähän kranssiin valkoisia lehtiä, hopeisia ja punaisia pieniä joulukuusen palloja, kahtaa erilaista hopealankaa, kaksi isoa punaista rusettia ja paljon glitteriä. Jos käytät glitteriä laita kaikki muut koristeet ensin lukuunottamatta hopealankoja. Osta halpa hiuslakka, toimii glitterin liimana, suihkuta hiuslakkaa kranssille ja laita glitteriä päälle. Kannattaa muutenkin suihkuttaa koko kranssi hiuslakalla, antaa kivan kiillon ja havu pysyy parempana. Huomio myös se kun teet havupohjaa, että laitat tarpeeksi paksun kerroksen sillä havu kuivuu jonkin verran.
Lopputulos näkyykin alla :) Voit käyttää kapeita kynttilöitä tai blokki-kynttilöitä. Suosittelen ostamaan askartelukaupasta (mistä löydät kaikki muutkin tarvikkeet, havuja lukuunottamatta, mitä tarvitset kranssia varten) pidikkeet kynttilöille. Ne tökkästään kranssiin ja pitää kynttilät paikoillaan. Äiti auttoi minua kynttilöiden kanssa sen verran, että laittoi pohjaan paksua rautalankaa joka pitää kynttilät pystyssä (se on yllättävän vaikeaa saada se rautalanka työnnettyä kynttilään).

Huomenna pääseekin jo sytyttämään ensimmäisen kynttilän :) Jos jäit ihmettelemään jotain niin kysy ihmeessä, autan mielelläni!

7 comments:

 1. Siistejä! Oot niin näppärä :)

  ReplyDelete
 2. Tulee ihan mieleen ne meijän väsäilemät juhannusseppeleet! :)

  ReplyDelete
 3. Marianna: thihii, kiitos :)

  Nina: ne oli kyllä hianot! :D

  Hei nyt pystyy kaikki kommentoimaan postejani, myös anonyymina! :)

  ReplyDelete
 4. Huippu hienoja joulukoristeita :)

  http://jannuli.blogspot.com/

  ReplyDelete
 5. Kiitos paljon! :) Kannattaa itsekin kokeilla, ei ole vaikeeta!

  ReplyDelete
 6. Voi että miten kaunis kranssi! Jospa saisin jostain iteki motivaatio tehä tommosen enkä aina ostelis valmiskoristeita :/

  http://chiquine.blogspot.com

  ReplyDelete
 7. Rosita: Kiitos! :) Kokeile ihmeessä, lupaan, ettei ole vaikeeta!

  ReplyDelete